Wij zijn geopend
Klik hier voor onze corona update

Welkom bij Leolux Selectstore Lineo regio dealer voor Eindhoven en ruime omgeving.

Leolux dealer Lineo Moderne Interieurs Aalst-Waalre

Nederlands vakmanschap sinds 1934; Leolux maakt tijdloze moderne meubelen en woonaccessoires naar ontwerp van gerenommeerde designers. Aandacht voor kwaliteit, comfort en vakmanschap zijn kwaliteiten die in ieder meubel terug te vinden zijn. Als vooruitstrevend Nederlands familiebedrijf vindt Leolux een schone productiewijze heel vanzelfsprekend. Lees hier meer over de duurzaamheid en projecten van Leolux. Leolux Selectstore Lineo biedt u als regio dealer bij Eindhoven een grote collectie banken, tafels, stoelen en salontafels van Leolux in onze Leolux Studio. Als Select Store staan de nieuwste modellen steeds als eerste in onze meubelwinkel. U bent van harte welkom om deze zelf te ervaren.

Neem contact op voor de actuele collectie die op dit moment in onze winkel aanwezig is.

Laat u inspireren op deze pagina Leolux meubelen (waar mogelijk voorzien van een Leolux Creator link om het beteffende meubel te kunnen zien in alle mogelijke stoffen, leersoorten en materialen), of ga direct naar Leolux icoon Pallone, Leolux fauteuils, Leolux (hoek)banken, Leolux salontafels, Leolux eetkamers, Leolux accessoires, Leolux SALE, Nieuw in onze showroom, Leolux acties, Leolux Designers, Leolux Creator


Leolux (relax)fauteuils en stoelen met/zonder hockers, poefs of voetenbanken


Leolux fauteuil Adartne Design: Natalie Buijs

Leolux Adartne fauteuil

Leolux Creator Adartne; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

Wie is er bang voor een beetje expressie? Wie houdt van heldere lijnen, herkent in Adartne de perfecte balans. De zittingen van deze bank lijken te zweven in hun frame en de inval van daglicht wordt nauwelijks onderbroken. Zo ontstaat er evenwicht en transparantie, ook in kleinere ruimtes.
Kenmerken
- Deze Leolux serie wordt uitgevoerd in een fauteuil, een 2- en 2,5 zits bank en een poef in 2 afmetingen.
- Het stalen frame wordt gelakt in alle Leolux epoxy, Spruzza en Cristallo kleuren. Ook leverbaar in geslepen RVS.
- Siersteek “Dashes” kunt u afstemmen op de lakkleur.

Leolux Calinda fauteuils in stof of leder Design: Hugo de Ruiter

Leolux Calinda fauteuils

Leolux Creator Calinda; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

Ook als u niet zo lang bent, heeft u aan de fauteuil Calinda een fijne metgezel. Met bescheiden afmetingen, een hoog comfort en een eigen poef. De kenmerkende facetten op de armen komen op de fauteuil mooi tot hun recht. Daarbij worden ze door een vlakke (sier)naad extra fraai geaccentueerd. De facetvorm zien we ook terug aan de voorzijde, maar daar trekt ze de zitting als het ware naar binnen. Dat heeft een nuttige functie; het vereenvoudigt het opstaan, terwijl beschadigingen aan de bekleding bij het opstaan worden voorkomen.

Leolux Caruzzo fauteuils met pouf in 2 formaten en voet in 5-teens en 4-teens uitvoering Design: Frans Schrofer

Leolux Caruzzo fauteuils bij Lineo

Leolux Creator Caruzzo; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

Leolux Caruzzo 4 teens fauteuils Lineo modern wonen

Leolux Caruzzo relaxfauteuil met hocker

 • Caruzzo is leverbaar als draaifauteuil in twee zithoogtes (+2 cm).
 • Binnen- en buitenzijde van de kuip kunnen apart bekleed worden in elke Leolux bekleding.
 • De aluminium draaivoet is leverbaar in een vier- en vijfteens versie.
 • De voet wordt uitgevoerd in gepolijst aluminium, de handgreep in chroom. Beide kunnen worden uitgevoerd in lak.
 • Voor extra comfort is er een bijpassende poef in 2 modellen.
 • Caruzzo is bekroond met de Reddot Award 2015 en Goed Industrieel Ontwerp (GIO) 2015.

Leolux Dolcinea fauteuils Design: Leolux

Leolux Dolcinea fauteuils

Leolux Creator Dolcinea; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

Deze compacte Leolux fauteuil is zeer comfortabel door de rug die zich vormt naar uw lichaam. De gebogen onderzijde van Dolcinea vergemakkelijkt het opstaan en voorkomt beschadigingen. Slimme eigenschappen, die deze eigenwijze Leolux klassieker de allesbeslissende voorsprong geeft.

 • Pootjes worden uitgevoerd in gepolijst aluminium, lak of gebeitst eiken.
 • Extra comfortoptie: zitdiepte +3 of -3 cm

Leolux Hilco fauteuils Design: Patrick Belli

Leolux Hilco fauteuils

Leolux Creator Hilco; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

Logica en eenvoud zijn de uitgangspunten van de lounge fauteuil Hilco. Het ontwerp, waarbij de schalen van de zitting en de rug in elkaar schuiven, laat duidelijk zien hoe het comfort van de fauteuil opgebouwd is. De welvingen in de rug geven gebruikers precies de juiste hoeveelheid steun en maken Hilco tot een uitstekende keuze. De fauteuil is speciaal ontwikkeld om de CO2-footprint zo veel mogelijk te reduceren. Van ontwerp en productontwikkeling tot materialen en productie; het komt allemaal uit de omgeving van de Leolux fabriek. Dat geldt in het bijzonder voor de uitvoering “Hilco Prime”. Daar is ook de bekleding lokaal. Het Corus leer is afkomstig van Limburgse Limousin-runderen. Zij zorgen voor een schitterend natuurleer, dat afbreekbaar, chroomvrij en traceerbaar is. Design uit eigen weide.

Hilco Prime fauteuils Leolux design

Leolux Indra fauteuils met voetenbank Design: Cuno Frommherz

Leolux Indra fauteuils

Leolux Creator Indra; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

De zitting van deze fauteuil, lijkt te zweven in een trapeziumvormig kader. Het zitkussen dat daarop rust, is verdeeld in zacht gevulde segmenten die u omhelzen als een gewatteerde winterjas, met de hoofdkussentje als speelse toevoeging voor extra steun. De afgeronde armleggers zorgen in gestoffeerde versies voor extra zachtheid, in hout voor een heel andere uitstraling.

 • Leverbaar als fauteuil in twee versies: “Pure” zonder hoofdsteun en “Plus” met hoofdsteun.
 • Eveneens beschikbaar is een bijpassende poef.
 • De armleggers worden uitgevoerd in hout (eiken / noten) of leer.
 • Het frame wordt uitgevoerd in geëpoxeerd staal dat optioneel te lakken is.

Leolux Jill fauteuils Design: Edward van Vliet

Leolux Jill fauteuils

Leolux Creator Jill; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

Gezichtsbepalend en elegant. Het ontwerp verwijst naar vroeger tijden, geïnspireerd op luxe (hotel)interieurs in de 19e eeuw. De hand van Edward van Vliet is in de fauteuil en chaise longue overduidelijk herkenbaar. Hij combineert een vleugje nostalgie met een eigentijds comfort, charmante rondingen en elegante details. Zoals de pootjes in Black Chrome die naar boven toe een stukje terugspringen, waardoor de zitting lijkt te zweven. Meer fraaie details zien we in de siernaden en het accent van de knoop, midden op het lendenkussen. Een cadeautje.

Leolux fauteuil Lloyd Design: Gino Carollo

Leolux fauteuil Lloyd

Leolux Creator Lloyd; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

Hier staat Lloyd. Een baken van design. Stoer en tegelijkertijd ook heel uitnodigend. Met een soepele, bijna nonchalante stoffering en ambachtelijke details, zoals een decoratieve bies die de krachtige vorm benadrukt. Lloyd biedt daarbij alle ruimte voor een eigen interpretatie: binnen- en buitenzijde kunnen apart gekozen worden, net als de kleur van de voet en de sierstiksels. Karakteristiek voor Lloyd is zijn natuurlijke uitstraling. De draaivoet is uitgevoerd in massief hout en krijgt een zekere lichtheid door de afgeschuinde zijden. De hendel van het neigmechaniek is voorzien van een leren bekleding. In onze showroom maakt u kennis met zowel een combinatie fauteuil stof en leder als een lederen fauteuil met voetenbank.

Leolux fauteuil Pallone Design: Roy de Scheemaker

Leolux fauteuil Pallone

Leolux Creator Pallone; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

Hét icoon van Leolux. De zitbal die in 1989 speciaal werd ontworpen voor het huis van de toekomst is nog altijd even futuristisch als lichtvoetig. En misschien daarom wel zo succesvol. Pallone is een persoonlijkheid, de perfecte blikvanger voor eigenzinnige interieurs. U bent welkom in onze showroom om de Pallone van Leolux van dichtbij te bekijken. 

 • Leverbaar in drie afmetingen (Pa, Ma en Lill’one) en als poef.
 • Onderscheiden met “Beste Nederlandse Meubelontwerp”, “Designpreis Schweiz” en “Goed Industrieel Ontwerp”. Bekroond door Design Zentrum Nordrhein Westfalen.

PALLONE van LEOLUX aanbiedingen, Klik voor meer informatie.

Leolux Scylla Stories fauteuils met of zonder voetenbank Design: Gerard Vollenbrock

Leolux Creator Scylla; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

Met herinneringen aan “De Stijl” ontwierp Gerard Vollenbrock deze oer-Nederlandse Scylla. Hij voorzag het sobere ontwerp van een schitterend buisframe dat helemaal achter de rug doorloopt en stoere beklede armsteunen. Het zijn de kleine details en de perfectionistische afwerking die zorgen dat dit ontwerp ook na vele jaren gemakkelijk elke toets doorstaat. Want alleen onder die voorwaarde ontstaat echt tijdloos design.

 • Leverbaar als fauteuil met hoge of lage rug en als poef.
 • Arm wordt uitgevoerd in leer.
 • Frame wordt uitgevoerd in chroom. Optioneel: epoxy.
 • Moeite met kiezen? Onze specialisten combineerden voor u de serie “Stories”.
 • Bekroond als Goed Industrieel Ontwerp 2011.

Leolux Scylla Stories fauteuils in Metrostof

Leolux Scylla Stores fauteuils

Leolux Scylla Stories fauteuils in combinatie met Danza leder

Leolux Scylla Stories fauteuils


Leolux moderne banken en hoekbanken met diverse functies


Volop keuze in nieuwe banken van Leolux; design in leer of stof. Hoog comfort, kleurrijk en met een verfijnde afwerking. De designbanken van Leolux worden door diverse designers ontworpen waardoor een grote diversiteit ontstaat in de totale collectie (hoek)banken van Leolux. Onze verkoopadviseurs helpen u graag bij het maken van de beste keuze voor uw interieur. Hoekbanken komen heel mooi tot hun recht met een bijpassend karpet. Om uw zitkamer te completeren kunt u kiezen voor een nieuwe bijpassende salontafel van Leolux of maak een keus uit andere moderne design salontafels uit onze showroom.
Onderstaand een impressie van de diverse modellen Leolux banken en hoekbanken die staan opgesteld in onze showroom (waar mogelijk incl. kleurstaal).

Leolux bank Adartne Design: Natalie Buijs

Leolux bank Adartne

Leolux Creator Adartne; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

Wie is er bang voor een beetje expressie? Wie houdt van heldere lijnen, herkent in Adartne de perfecte balans. De zittingen van deze bank lijken te zweven in hun frame en de inval van daglicht wordt nauwelijks onderbroken. Zo ontstaat er evenwicht en transparantie, ook in kleinere ruimtes.
Kenmerken
- Deze Leolux serie wordt uitgevoerd in een fauteuil, een 2- en 2,5 zits bank en een poef in 2 afmetingen.
- Het stalen frame wordt gelakt in alle Leolux epoxy, Spruzza en Cristallo kleuren. Ook leverbaar in geslepen RVS.
- Siersteek “Dashes” kunt u afstemmen op de lakkleur.

Leolux Ascana banken met verstelbare zitting Design: Axel Enthoven

Leolux Ascana banken met verstelbare zitting

Leolux Creator Ascana; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

Tijdloos genieten in een bank met een rijke uitstraling én het allerhoogste comfort? Ascana is een prima keuze.
Aan de basis ligt de elegante vormgeving, waarin de kenner de ervaren hand van Axel Enthoven herkent. Uit zachtronde lijnen maakte hij een bankenprogramma met compacte maten, een hoge functionaliteit en vele comfortopties die Ascana voor langere en kortere mensen even comfortabel maken. De verstelbare zittingen bedient u eenvoudig, met subtiel weggewerkte knopjes. De versie met hoofdsteunen (plus) laat u moeiteloos tussen twee hoogtes variëren en door de hoofdsteun iets te kantelen kunt u het comfort verder finetunen. En dan is er nog de bijpassende poef, als kers op de taart, voor de zachte ondersteuning van uw voeten. Leolux bouwt haar legendarische comfort op drie pijlers: kennis, kunde en de beste materialen. Zo wordt elke Leolux bank een belevenis. Maak kennis met Ascana, het stijlvolle bewijs dat comfort eindeloos kan voortduren.

Leolux Bellice banken en hoekbanken Design: Beck Design

leolux bellice lederen banken

Leolux Creator Bellice; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

Leolux Bellice banken en hoekbanken

Een echte schoonheid, rijk en uitnodigend. Bellice brengt smaken, sferen en woonstijlen samen, door haar omvangrijke pakket aan mogelijkheden en de tijdloze verfijning in haar afwerking. Dat ziet u in de handmatig afgeknoopte siernaden en de los gestoffeerde kussens, dat voelt u in het comfort.
Comfortopties: 
Zit- en rugkussens zijn leverbaar in de varianten soft (met donzen kussendek, voor een losse stoffering), medium (met hoogwaardige vlokkenvulling, losse stoffering) of firm (vaste vulling, met “strakke” stoffering).
Zithoogte: Standaard of + 2 cm.
Zitdiepte: Standaard of - 2 cm.
In onze showroom staat zowel een stoffen hoekbank als een lederen tweezitter in donkerbruin.

Leolux Bora Balanza bank Design: Axel Enthoven

Leolux Bora Bora bank

Leolux Creator Bora Balanza; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

Een designer weegt zijn ingevingen, zoekt naar evenwicht; het is zijn vak om de wensen en verlangens van de consument weer te geven in een uitgebalanceerde vorm. Balanza van Axel Enthoven biedt het evenwicht waaraan u goed design herkent. Met een rank frame, elegante aluminium voetjes en een actuele maatvoering – van fauteuil tot 3,5-zitter. Met royale zachte armkussens waarop uw arm of uw hoofd lekker steunt, een hoogwaardige zit en een mee-verende rug voor een ongekend hoog comfort. Helemaal perfect. De kenner herkent meteen dat de inspiratie voor Balanza is ontleend aan de succesvolle Bora reeks uit de jaren tachtig. Het uitgangspunt van comfort en verborgen schoonheid werd door Enthoven echter helemaal opnieuw benaderd, passend bij deze tijd. Zo ontstond een bankenserie die weliswaar herinnert aan de “classic” van Leolux, maar die ook zonder die verwijzing de verwachtingen volledig waar maakt. Comfortabel en mooi, volledig in balans.

Leolux Bora Beta bank Design: Axel Enthoven

Leolux Bora Beta bank

Leolux Creator Bora Bèta; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

Een absolute revolutie, dat waren de Bora’s destijds. Design dat zo licht was en subtiel, dat was ongekend. Bora Bora en de hogere Bèta-versie zijn de ongewijzigde klassiekers, met een ultrahoog comfort, door de zachte armen en de ruggen die zich vormen naar uw lichaam.

 • Leverbaar als fauteuil, 2-zits, 2,5-zits en 3-zitsbank. Met bijpassende poef.
 • Extra comfortopties: zithoogte +3 of -3 cm, zitdiepte -3 cm.

Leolux Bora Bora bank Design: Axel Enthoven

Leolux Bora-Bora banken

Leolux Creator Bora Bora; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

Een absolute revolutie, dat waren de Bora’s destijds. Design dat zo licht was en subtiel, dat was ongekend. Bora Bora en de hogere Bèta-versie zijn de ongewijzigde klassiekers, met een ultrahoog comfort, door de zachte armen en de ruggen die zich vormen naar uw lichaam.

 • Leverbaar als fauteuil, 2-zits, 2,5-zits en 3-zitsbank. Met bijpassende poef.
 • Extra comfortopties: zithoogte +3 of -3 cm, zitdiepte -3 cm.

Leolux Devon banken en bankstellen met extra comfort opties Design: Jan Armgardt

Leolux Devon banken

Leolux Creator Devon; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

Een heel eigen gezicht. Leolux en Jan Armgardt hebben samen een lange en succesvolle weg afgelegd. Devon is de kroon op deze samenwerking. Dit bankenprogramma verenigt de designkwaliteit van Jan Armgardt met het vakmanschap waarom Leolux bekend staat. Van losse bank of chaise longue tot royale aanbouwset. Welke keuze u ook maakt, in elke uitvoering biedt Devon verstel-opties voor een heerlijk comfort. Dankzij de mooie ambachtelijke details is Devon meteen herkenbaar als een echte Leolux, met ook een heel eigen gezicht. Aandacht voor details, dat is wat Devon zijn klasse geeft.

Leolux banken Elias Design: Christian Werner

Leolux bank Elias

Leolux Creator Elias; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

Met Elias creëert Leolux een pronkstuk. Een mooie, diepe bank met glooiende lijnen en grote vlakken die helemaal tot hun recht komen in natuurzuiver leer of een mooie geweven stof. De armen vloeien over in de rug en zorgen dat Elias er laag en licht uitziet, een beeld dat versterkt wordt met kleine juweeltjes in het design: de platte bies op de armen en de ranke voetjes die de bank dragen. Hoewel de diepe zitting ook in zijn pure vorm aangenaam zit, biedt deze bank extra comfort met twee losse kussens die de ronding van de rug volgen. Zo creëert Leolux een meubel met karakter, een warm welkom thuis.

Leolux Felizia banken met hoge of lage rug Design: Axel Enthoven

Leolux Felizia banken hoge en lage rug

Leolux Creator Felizia; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

In Felizia brengt Leolux al haar kennis op het gebied van vormgeving en ergonomie samen. Dat ziet u aan de zachte rondingen, u voelt het aan de stevige zittingen en de kussens op de armen. Het resultaat: een uniek meubel met een toegankelijk design en een geweldig actief comfort.

 • Leverbaar als fauteuil, 2-zits, 2,5-zits en 3-zitsbank (met hoge of lage rug) en als poef.
 • Pootjes zijn uitgevoerd in aluminium. Optie: lak of Epoxy.
 • Extra comfortopties: zithoogte +2 of -2 cm, zitdiepte +2 cm
 • Leverbaar als fauteuil, 2-zits, 2,5-zits en 3-zitsbank (met hoge of lage rug) en als poef.
 • Pootjes zijn uitgevoerd in aluminium. Optie: lak of Epoxy.
 • Extra comfortopties: zithoogte +2 of -2 cm, zitdiepte +2 cm

Leolux Flint hoekbank; voor langere mensen verhoogd leverbaar bij Lineo Design: Beck Design

Leolux Flint hoekbank elementenbank Lineo

Leolux Creator Flint; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

Een uitgebreid programma, met banken, divans en aanbouw-elementen die zo geconstrueerd zijn dat er grote en kleine opstellingen mee gemaakt kunnen worden: een hoek van 90 graden bijvoorbeeld, of een spannende schuine combinatie. De organische vormen van de zittingen en de armdelen geven Flint een vriendelijke uitstraling, die wordt versterkt door de royale losse zitkussens. Flint is één brok energie, een design dat op eigen kracht zijn plek in de kamer opeist.

Leolux Guadalupe moderne hoekbanken Design: Christian Werner

Leolux Guadalupe moderne hoekbanken

Leolux Creator Guadalupe; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

Als zacht afgeronde, kleurrijke eilanden verrijken de Guadalupe-elementen van Leolux uw interieur. In een kleine setting als bank, of in aanbouwvarianten waarmee u elke denkbare opstelling creëert –van rechte lijn tot cirkel. Speels ingevuld, naar uw eigen inzichten over kleurgebruik en naar gelang de ruimte die u ervoor ter beschikking heeft. De combinatie van eigenwijze grondvormen en kleurcombinaties maken dit een uniek product dat helemaal persoonlijk gemaakt kan worden met alle materiaal opties van Leolux. Met zitdieptes die variëren om ruimte te bieden aan uw eigen huiselijke taferelen.

Leolux Horatio hoekbanken met wegdraaiende hoofdsteunen Design: Cuno Frommherz

Leolux Horatio hoekbanken en banken met wegdraaiende hoofdsteunen

Leolux Creator Horatio; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

Een bank met een lage rug is ongekend mooi, maar schiet tekort als het aankomt op comfort. Designer Cuno Frommherz vond de oplossing: een draaibare rugsteun, mooi afgewerkt met verfijnde aluminium zichtdelen. Het biedt bovendien een extra functie. Uw bank verandert in een chaise longue voor momenten van totale ontspanning.

Leolux Mayon bank Design: Christian Werner

Leolux Mayon bank

Leolux Creator Mayon; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

Hij heeft een vertrouwd uiterlijk, maar een verrassend actief comfort en verfijnde details: Mayon van Leolux heeft organisch golvende lijnen, voetjes die precies doorlopen in de naden aan de voorzijde en een exclusieve stoffeerbewerking, de vriendelijke “kuiltjes” op de armen en de rug. Subtiel tot in de puntjes.

Leolux Nardo bank Design: Beck Design

Leolux Nardo loungebanken

Leolux Creator Nardo; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

Nardo is ontworpen met één doel voor ogen: een lekkere leren loungebank maken (die natuurlijk ook in stof verkrijgbaar is). En dat doel heeft designbureau Beck Design perfect weten te verwezenlijken. Nardo is een bank die comfort uitstraalt. De weelderige kussens nodigen u uit om heerlijk te relaxen. Natuurlijk kunt u netjes rechtop zitten, maar de comfortabele inborst van Nardo komt pas volledig tot zijn recht als u languit van elke centimeter geniet.

Leolux Rego bank en hoekbank Design: Gino Carollo

Leolux Rego hoekbanken

Leolux Rego banken

Leolux Creator Rego; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

Op uitnodiging van Leolux tekende Gino Carollo het programma Rego. Vol overgave creëerde hij een ontwerp met pure Italiaanse elegantie. Elke bank en elk element is een sculptuur op zich, met vloeiende lijnen. De experts van Leolux zorgden op hun beurt voor een ongeëvenaard comfort, waarmee u zich de koning te rijk voelt.

Kenmerken

 • Aanbouwprogramma met banken, elementen en poefs
 • Bekleding: leer, stof of combinaties
 • Comfort-opties: zitdiepte -2 cm / zithoogte +2 cm
 • Poten: gepolijst aluminium of gepoedercoat

Leolux Tango bank Design: Jan Armgardt

Leolux Tango bankjes

Leolux Creator Tango; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

Aan zitting en rug van de Tango banken zijn links en rechts verstelbare delen bevestigd, die in alle standen andere gebruiksmogelijkheden bieden. Zo wordt een gezellige 2-zitter een lekkere ligbank met hoofdsteun en de royale 3-zitter nog ruimer, een soort logeerbed zelfs als u rug- en zitdelen uitklapt. Wilt u zich in een eigen gezellige zithoek nestelen, dan klapt u de armen omhoog en de rugdelen naar binnen en u geniet van de mooie eigenschappen van een flexibel karakter.


Leolux moderne functionele salontafels en bijzettafels


Leolux bijzettafels en salontafels maken van uw zithoek een comfortabele plaats. Bijzetters en tafels met opbergmogelijkheid voor TV gids of afstandsbediening, of krukjes en poufs als rustplaats voor uw benen. Salontafels en bijzettafeltjes van Leolux zijn altijd mooi, en leverbaar in leer, eiken of lak zodat ze perfect matchen met uw (hoek)banken en fauteuils. De moderne salontafels komen prachtig tot hun recht met mooie sfeervolle verlichting, accentverlichting voor een moderne en strakke uitstraling, of subtiele natuurlijke sfeerverlichting. Accessoires kunt u ook rechtstreeks online bestellen bij onze webshop.
Onderstaand een impressie van de bijzet- en salontafels uit onze showroom (waar mogelijk incl. kleurstaal). Kom gerust eens kijken.

Leolux Aditi salontafels met houten bovenblad Design: Minimal Design

Leolux Aditi houten salontafels

Leolux Creator Aditi; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

Soms is een eenvoudig tafeltje gewoon voldoende. Aditi is rechthoekig of vierkant en voorzien van een praktisch glazen onderblad om kleine zaken op te bergen. Het bovenblad heeft in massief hout een heel natuurlijke uitstraling. In lak kiest u voor een moderne “look”.

 • Leverbaar als vierkante of rechthoekige salontafel op RVS slede.
 • Aditi wordt uitgevoerd in massief eiken (olie naturel of Pale White) of Amerikaans noten (olie of beits), of in lak.

Leolux salontafel en bijzettafel Coda Design: Pascal Bosetti

Leolux salontafel bijzettafel Coda

Leolux Creator Coda; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

Een tafelserie met kleine verrassingen. Een ruime en praktische tafel komt altijd van pas. Maar Coda is meer dan dat. Het stijlvolle draadframe geeft deze bijzet- en salontafels een transparant uiterlijk en combineren met Coda is een feest, want Leolux biedt de keuze uit een scala aan epoxy-kleuren. Wie goed kijkt ziet geraffineerde verschillen: de grote salontafel heeft een vijfhoekig onderstel en rondom een opstaande rand, terwijl de kleinere bijzettafel een driehoekig draadframe heeft met een blad dat slechts aan een kant is opgebogen. Coda tafels zijn praktisch, met kleine verrassingen, waardoor ze “eigentijds” en “tijdloos” moeiteloos met elkaar verbinden.

Leolux salontafel Iduna Design: Beck Design

Leolux salontafel Iduna

Leolux Creator Iduna; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

Natuurlijke vormen en materialen zorgen voor rust in uw woonkamer, omdat ze zachtheid en kwaliteit uitstralen. Dat is wat u direct herkent in de salontafels Iduna. De taps toelopende houten pootjes dragen hun blad van marmer of massief eikenhout. Groot of klein, in een hoge of een lage uitvoering voor de mooiste combinaties. Iduna: het is de natuur die u aanspreekt.

Leolux salontafels Cimber Design: Frans Schrofer

Leolux Cimber bijzettafeltjes en salon tafels

Leolux Creator Cimber; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

Voor de karakteristieke Cimber-vorm is niet meer nodig dan vier opengevouwen “haarspelden. Bij de drie bladgroottes zijn evenveel tafelhoogtes bepaald. Zo combineert u de twee grootste met elkaar of schuift u ze deels over elkaar heen. De kleinste Cimber is de perfecte bijzetter. Het is mooi als het eenvoudig kan!

 • Salontafel en bijzettafel in lak, eiken (olie of beits) en noten (olie of beits).
 • Poten worden uitgevoerd in chroom. Optie: lak of Epoxy.

Leolux Liliom salontafels driehoekig of vierkant met ronde hoeken en keramieken blad Design: Beck Design

Leolux Liliom salontafels driehoekig of vierkant met keramieken blad

Leolux Creator Liliom; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

Organisch gevormde tafeltjes in meerdere vormen en hoogtes. U schuift ze over elkaar heen voor een opgeruimde aanblik. Een natuurlijk accent zet u met een keramisch of massief houten blad, terwijl een afwerking in lak juist een kleurrijke uitstraling geeft.

 • Leverbaar in driezijdige of vierzijdige vorm, in small of XL versie.
 • Bladen in lak, massief noten of eiken, of met keramische bladen (kleuren: Strata Argentum, Béton of Basalt Noir).
 • Poten worden uitgevoerd in chroom. Optie: Satin Chrome, lak of Epoxy.

Leolux salontafel Ninfea Design: Stephan Veit

Leolux salontafel Ninfea

Leolux Creator Ninfea; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

Ninfea biedt talloze kleurrijke keuzes en is bovendien zeer flexibel. De drie tafelblaadjes draaien om een punt dat de ontwerper net even uit het midden plaatste. Zo draait u elk blaadje net zo lang rond tot u de perfecte bladruimte voor het moment gevonden heeft. Dicht bij elkaar voor een opgeruimde kamer, of met een maximale grootte voor de gezellige momenten.

Leolux Portello hoge tafeltjes Design: Patrick Belli

Leolux Portello bijzettafeltjes

Leolux Creator Portello; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

Licht, verfijnd en praktisch. Portello heeft een handgreep onder het bovenste blaadje. Zo zet u deze bijzetter op de gewenste plek. Misschien wel met het blad boven de zitting van uw bank. Dat kan, omdat de hoogte van het blad is afgestemd op de Leolux meubelen.

 • De blaadjes worden uitgevoerd in lak of in massief eiken (beits, olie naturel of olie Pale White).
 • Frame in aluminium, lak of Epoxy.

Leolux Prismo salontafels Design: Edward van Vliet

Leolux Prismo salontafels

Leolux Creator Prismo; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

Een kubus die verandert in een cirkel. Door rechte hoeken en cirkels te combineren ontstaan soms optische illusies. Het maakt de Prismo tafels visueel interessant. Daarnaast is er de balans, de verfijnde synthese tussen het ranke frame en het keramische of glazen blad. Tijdloos design voor interieurs die met zorg en liefde zijn ingericht.

Leolux Rolan salontafels Design: Gino Carollo

Leolux Rolan salontafels

Een veelheid van vormen. De tafelserie Rolan is een ontwerp van de Italiaanse ontwerper Gino Carollo, waar Leolux de laatste jaren al vaker mee samenwerkte. Ook de Rolan-tafels kenmerken zich door een strakke belijning die u van Italiaans design mag verwachten. Er zijn vijf verschillende uitvoeringen; drie ronde tafels, een ovale en een rechthoekige. Elk formaat is leverbaar in twee hoogtes: 31 en 37 centimeter. Dat zorgt voor een stijlvol effect als u Rolan-tafels met verschillende hoogtes en formaten combineert.

Kenmerken

 • Serie salontafels in 5 versies: 3 ronde, 1 ovale en 1 rechthoekige
 • Hoogte: 31 of 37 cm
 • Bladen zijn leverbaar in eiken, noten of keramiek.
 • Poten: aluminium of gepoedercoat

Leolux Tampa salontafels Design: Beck Design

Leolux Tampa salontafels

Leolux Creator Tampa; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

De Tampa tafels van Leolux combineren hun nuttige functie en kleurrijke uitstraling met een speelse vorm. Door de verschillende bladvormen te combineren, ontstaan fraaie composities. Tampa tafels zijn er met ronde, boon-, of eivormige bovenbladen, in een scala aan materialen. De bladen worden namelijk uitgevoerd in eiken, noten, marmer, glas of lak. Een eigen kijk op interieur? Met Tampa zijn de mogelijkheden eindeloos.

Nu in ShowroomSALE: Leolux Pampa salontafel / bijzettafel Design: Leolux

Leolux Pampa salontafels

Nu in ShowroomSALE: Leolux Iris glazen salontafel Design: Leolux

Leolux Iris tafel

Nu in ShowroomSALE: Leolux Tilio dubbele salontafels hoektafels bijzettafels Design: Leolux

Leolux Tilio tafels


Leolux eetkamers: eetkamertafels en eetkamerstoelen bij Leolux selectstore Lineo


Leolux eetkamertafels en eetkamerstoelen zijn van hoge kwaliteit en zijn perfect geschikt voor uw moderne interieur. In onze ruime showroom staan diverse modellen in meerdere uitvoeringen voor u opgesteld. Subtiele kleuraccenten en lederkleuren, diverse soorten armleggers en poten; aan u de keuze. 
Onderstaand een impressie van de bijzet- en salontafels uit onze showroom (waar mogelijk incl. kleurstaal).

Leolux Bondi Design: A Design Studio eetkamertafel en eetkamerstoelen Mime Design: Gino Carollo 

Leolux Bondi eetkamertafel en stoelen Mime

Leolux Creator Mime; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.
Leolux Creator Bondi; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

Mime eetkamerstoelen: Het zijn subtiele details die Gino Carollo aanbracht in Mime. De zachte plooien, het accent aan de voorzijde van de rug en de fraaie siersteek, ton-sur-ton of in een afwijkende kleur. De kamer krijgt een speelse ‘touch’ door een mix van zitkuipjes en stoelen zonder armen, of door het gebruik van andere materialen voor de binnen- en de buitenzijde. Meerdere onderstellen bieden elk hun eigen toepassing. De combinatie van Italiaanse elegantie en een authentiek Leolux comfort, dat is de kracht van Mime. De eetkamerstoelen die plezierig zitten ook heel mooi maken.

Bondi eetkamertafel: Leolux zocht naar een nieuwe vorm, een tafel die kleur geeft aan het interieur. Daarin slaagt Bondi met vlag en wimpel. Zijn afwijkende organische bladvorm is daarbij het eerste dat opvalt. Met ruimte voor tenminste vijf gebruikers. Het drie-potige stalen frame biedt stabiliteit, het bovenblad geeft Bondi karakter in eiken, noten of het gebruiksvriendelijke Fenix. Zo zorgt Leolux, dat er iets te kiezen is.

Leolux eetkamerstoelen Callas Artisan Design: Frans Schrofer en eettafel Columna keramiek Design: Hugo de Ruiter

Leolux eetkamerstoel Callas

Leolux Creator Callas; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.
Leolux Creator Columna; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

Callas Artisan eetkamerstoelen: Deze eetkamerstoeltjes zijn niet voor niets vernoemd naar de legendarische operadiva. Callas van Leolux heeft net als de Amerikaans-Griekse sopraan eigenzinnige trekjes, maar ook een geweldige presentatie. De eetkamerstoel Callas leent zich uitstekend voor expressieve keuzes. De voorzijde, de achterzijde en de poten zijn per stoel afzonderlijk te bepalen, zodat u een mix kunt maken die perfect aansluit op uw smaak. Een extra edele afwerking biedt Callas Artisan: een ambachtelijk geregen siernaad vervangt de rits aan de achterzijde.

Columna eetkamertafel: Een voet en een tafelblad die worden verbonden door een rechte kolom. Zo puur is Columna. De enige frivoliteit die Hugo de Ruiter zich veroorloofde, is de manier waarop de kolom aansluit op de voet: als een marmeren kolom uit de oudheid, glad of geribbeld. Columna van Leolux is vooral een heel praktische tafel. Rond of ovaal, zodat ze plaats biedt aan een maximaal aantal gasten, zonder lastige tafelpoten. Elegant ook, met een zeer dun tafelblad in massief noten of eiken, Ceramic of lak. En tot slot is Columna multi-inzetbaar door zijn vele verschijningsvormen. 

Leolux Caron barkruk Design: Frans Schrofer en bartafel Lys Design: Beck Design

Leolux Caron Lys barmeubelen

Leolux Creator Caron; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.
Leolux Creator Lys; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

Barkruk Caron:

 • Het stalen onderstel van de barkruk, met zijn comfortabele voetensteun, is leverbaar in alle Leolux kleuren poedercoatings (“Epoxy” collectie) en lakken.
 • Een uniek product, met een zithoogte van 65 of 78 cm, dat een mooie plek verdient aan een hoge tafel, zoals de Leolux tafel Lys, of een huisbar.

Bartafel Lys:

 • Het bovenblad van Lys is beschikbaar in massief eiken en notenhout, in verschillende beitskleuren.
 • Het stalen onderstel wordt standaard geëpoxeerd. 

Leolux Ditte eetkamerstoelen Design: Cuno Frommherz

Leolux Ditte eetkamerstoelen

Leolux Creator Ditte; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

De perfecte match aan tafel: Ditte staat voor comfortabel en actief zitten. Designer Cuno Frommherz gaf deze eetkamerstoel een eigenwijze uitstraling door ‘m te voorzien van een afwijkende bekleding aan de bovenzijde van de rug. Dan de afwerking: siernaden, de (optionele) armleggers en het frame; u stemt ze perfect op de bekleding af. Zo creëert u uw eigen combinatie kleuren en materialen. Die vrijheid maakt Ditte tot een uitstekende keuze voor vrijwel elk eigentijds interieur.

Leolux Freyr eetkamerstoelen in vele uitvoeringen Design: Erik Munnikhof

Leolux Freyr eetkamerstoelen in vele uitvoeringen

Leolux Creator Freyr; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

In de eetkamerfauteuil Freyr combineert Leolux het klassiek gebogen buisframe met een eigentijds comfort. Met de verende zit die zo kenmerkend is voor de “freischwinger” en de opties die u van Leolux verwacht.

Leolux Kalia eetkamer tafel mogelijk in diverse pootkleuren Design: A Design Studio

Leolux Kalia eetkamer tafels

Leolux Creator Kalia; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

Kalia is de basistafel in de Leolux collectie. Maar dat betekent nog niet dat er minder aandacht besteed is aan de vormgeving. Het tafelblad lijkt verzonken tussen de poten en verloopt elegant (van dun - naar dik - naar dun). De kleur van het onderstel past u aan op de kleuren van uw interieur of de eetkamerstoelen. Kalia is ook een heel praktische tafel in meerdere maten, tot maar liefst 280 cm! 

Leolux Mara eetkamerstoelen in meerdere uitvoeringen Design: Christian Werner

Leolux Mara eetkamerstoelen in meerdere uitvoeringen

Leolux Creator Mara; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

De vriendelijke zachtheid van Mara herkent u, zodra u haar schoonheid van een afstand bewondert. Deze eetkamerfauteuil is onmiskenbaar een ontwerp van Christian Werner: de rondingen van de zitkuip, de lichte nonchalance van de bekleding, de verfijnde afwerking. Opdat Mara in veel eigentijdse interieurs een passende keuze kan zijn, creëerde Werner verschillende onderstellen: massief eiken poten (Palo) sluiten mooi aan bij de eiken tafels in de Leolux collectie; strak ogen de versies met stalen draad-onderstel (outline), een draaivoet (cruz) of een onderstel op wieltjes (twist). Mara van Leolux. Heerlijk tafelen, in een fauteuiltje dat u omarmt en verleidt.

Leolux Tamarinde eetkamer fauteuils met wielen Design: Frans Schrofer

Leolux Tamarinde eetkamer fauteuils

Leolux Creator Tamarinde; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

Voor iedereen die prettig natafelen even belangrijk vindt als lekker eten, is er Tamarinde. Een ranke eetkamerfauteuil met uitnodigend uitstaande armen en een verstelbare rug die u na het dessert in een relaxte positie brengt. Na een heerlijke maaltijd kan een goed gesprek nog uren duren met Tamarinde van Leolux. 

Leolux Yama houten uitschuifbare eetkamertafels Design: A Design Studio

Leolux Yama houten eetkamertafels uitschuifbaar

Leolux Creator Yama; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

 • Eetkamertafel in massief hout met een breedte van 100 cm en een lengte van 160, 190, 220 of 240 cm. De vergrootbare tafels zijn 190 (260), 220 (290) of 240 (310) cm.
 • De tafel en de inlegbladen zijn leverbaar in eiken (olie, optie: beits- of oliekleuren) of noten (olie, optie beits).
 • De uitschuifbare tafels zijn aan de verleng-zijde voorzien van een handgreep onder het blad en onzichtbare wieltjes zodat u het frame gemakkelijk uiteen schuift. De geleidingsbeugel zorgt dat u de inlegbladen in één beweging, zelfs met een hand, open klapt.

Leolux accessoires & kleinmeubelen


Uw leefruimte afstylen met bijzondere accessoires onderstreept de sfeer. Leolux heeft een aantal mooie oplossingen voor u gemaakt. Verkrijgbaar in meerdere kleuren en motieven. Zachte poufs en omkeerbare kussens voor uw zitmeubelen.
Onderstaand een impressie van de accessoires en kleinmeubelen van Leolux uit onze showroom (waar mogelijk incl. kleurstaal). Kom gerust eens kijken.

Leolux Amulet diverse poufs, bijzet zitelementen Design: Edward van Vliet

Leolux Amulet poufs

Leolux Creator Amulet; bekijk hier alle mogelijkheden in uitvoering.

 • Beide Amulet poefs zijn leverbaar in de maten 48x48x47 en 80x80x40.
 • De poefs worden uitgevoerd in stof of leer naar keuze. De accenten van Amulet I uitsluitend in de Leolux bekledingen.

Leolux Amund karpet Design: Maghalie Dooms

Leolux Amund karpet

Het karpet Amund is vernoemd naar poolreiziger Roald Amundsen, die als een van de eerste mensen zowel de noord- als de zuidpool betrad. Het is een fijn karpet met een prettige hoge pool dat comfortabel voelt. Het is er in drie formaten; twee rechthoekige (200 x 300 cm en 240 x 340 cm) en een ronde versie met een diameter van 280 cm. Vijf natuurtinten. Alle drie de formaten van dit karpet zijn beschikbaar in vijf verschillende natuurlijke kleuren, vernoemd naar dieren die in de nabijheid van de polen leven. Stuk voor stuk geven ze uw interieur een sfeervolle basis, of u nu kiest voor Polar Fox, de lichtste kleur of voor Bear, de donkerste tint.

Kenmerken

 • Maten: 200x300 cm, 240x340 cm of rond (280 cm)
 • Kleuren: Bear, Reindeer, Seal, Husky, Polar Fox
 • Materialen: 40% New Zealand Wol, 60% Pes-decolan

Leolux Cosy Cushions diverse modellen Design: Scooter & Partners

Leolux Cosy Cusions

Voor het creëren van het perfecte plaatje ontwikkelde Leolux een zeer complete kussencollectie: de Cosy Cushion Collection. Op maat gemaakt, leverbaar in vijf maten, in elk Leolux bekledingsmateriaal en met keuze uit maar liefst vijf afwerkingen. Dus waarom zou u kiezen voor kussens van het schap?

 • Kussens in vijf maten en vijf afwerkingen.
 • Vulling “Pure” bevat een combinatie van schuim en kleine veertjes. Optie: vulling “Royal”, met alleen schuim. Ook geschikt voor mensen met een allergie voor dons.
 • Om het zachte uiterlijk te behouden de kussen dagelijks opkloppen

Leolux staande lamp Funo Design: Michael Raasch

Leolux staande lamp Funo

Twee lichtbronnen in één. Op het eerste gezicht verwacht u het misschien niet, maar deze lamp beschikt over twee lichtbronnen. Funo brengt namelijk zowel sfeerlicht als functioneel licht. Het sfeerlicht zit helemaal boven in de kap. Daar zit een ronde lamp die u met de dimmer in de voetschakelaar traploos in lichtsterkte kunt aanpassen. Dit zorgt voor warm licht dat een aangename ambiance creëert. 

Kenmerken

 • Staande lamp met twee lichtbronnen (sfeerlicht en leeslamp)
 • Voetschakelaar met dimmer
 • Kleur: zwart
 • Kap: mondgeblazen kristalglas, grijs

Leolux karpet Mizu Design: Edward van Vliet

Leolux karpet Mizu

Motief: stromend water. Als geen ander heeft Edward van Vliet het talent om kleuren, patronen en materiaalgebruik met elkaar in balans te brengen. Hij kiest tijdloze motieven, waarmee hij nieuwe combinaties maakt die toch elke keer weer vertrouwd ogen. In het karpet Mizu is de hand van de ontwerper meteen zichtbaar. Het geometrische patroon op de voorgrond is karakteristiek voor Edward Van Vliet. Op de achtergrond zien we het stromende water waar de naam “Mizu” naar verwijst. Het is de combinatie van zachtheid in de achtergrond en de harde grafische belijning die zorgt voor een spannend contrast.

Leolux kussens en plaids Polaris Design: Edward van Vliet

Leolux Polaris kussens

De soepele jacquardstof Polaris werd door Edward van Vliet speciaal ontwikkeld als basis voor een set elegante kussens. Het geraffineerd verlopende patroon doet denken aan ijskristallen, een effect dat nog wordt versterkt door de glinstering van de stof. Op de Polaris plaids wordt dit kristallenmotief uitvergroot. De wollen en katoenen vezels zorgen hier voor zachtheid en een natuurlijke behaaglijkheid. Door de toegepaste weeftechniek zijn ze tweezijdig bruikbaar, waarbij de mooie diepe kleuren aan de achterzijde gespiegeld zijn. De Polaris accessoires worden elk op een eigen wijze afgewerkt. De kussens (Red, Blue of Gold) zijn uitgevoerd met een leren bies en veloursstof aan de achterzijde, beide in bijpassende kleuren. De plaids (Red of Blue) zijn aan de achterzijde crèmekleurig en zijn rondom afgezoomd.

 • De Polaris kussens zijn leverbaar in de kleurthema’s Red, Blue en Gold. 
 • Afmetingen van de plaids: 160x220 cm, gewicht 210 gr/m2.
 • LET OP: plaids alleen chemisch reinigen.
 • De kussens zijn 59x29 cm, 49x49 cm of 59x39 cm.
 • De kussens van de Edward van Vliet collectie zijn gevuld met een combinatie van schuim en eendenveren.

Leolux lamp Quone Design: Michael Raasch

Leolux verlichting Quone

Leeslamp à la Leolux. De leeslamp Qone is een ontwerp van Michael Raasch. De invloeden van Bauhaus-design zijn terug te zien in de strakke, geometrische vormen. De kap van de spot is uitgevoerd in een gouden kleur, en komt daardoor visueel los van het zwarte frame. 

Kenmerken

 • Leeslamp met verstelbare spot (90 graden)
 • Voetschakelaar met dimmer
 • Kleurcombinatie: zwart & goud

Leolux kussens en plaids Sashiko Design: Edward van Vliet

Leolux kussens en plaids Sashiko

Subtiele geometrische motieven. De Japanse borduurtechniek “Sashiko” werd oorspronkelijk gebruikt om stoffen te verstevigen. Het inspireerde Edward van Vliet tot een serie exclusieve patroonstoffen. Op drie basiskleuren bracht hij subtiele geometrische motieven aan: Star (op een zilveren achtergrond), Umbrella (donkerblauw) en Dome (saffraan). Deze Sashiko motieven past hij onder meer toe op een collectie elegante kussens. Bij elk Sashiko kussen selecteerde hij voor de achterzijde twee bijpassende pastelkleuren in een zachte geweven stof. Dezelfde motieven (Star, Umbrella en Dome) liggen aan de basis van de Sashiko plaids, geweven met identieke kleurthema’s. Met de natuurlijke zachtheid van alpaca wol en katoen. Een plaid die u over de rugleuning van uw bank drapeert, of een mooi afgewerkt kussen; de interieuraccessoires van Edward van Vliet zijn de “finishing touch” voor uw interieur.

Leolux Topsy Turvy omkeerbare luxe sierkussen in combinatie stof x leder Design: Edward van Vliet

Leolux Topsy Turvy omkeerbare luxe kussens

- Topsy Turvy is leverbaar in de afmetingen 77x54 en 97x49 cm.
- Deze kussens bestaan altijd uit een stoffen (of Alcantara)w en een leren zijde maar kunnen in elke combinatie van stof en leer worden uitgevoerd, passend bij uw meubel.
- De kussens van de Edward van Vliet collectie zijn gevuld met een combinatie van schuim en eendenveren.

Leolux Troy dienbladen accessoires modern wonen Design: Beck Design

Leolux Troy dienbladen

Troy is een donker houten dienblad met een hoge opstaande rand. Het gebeitste bovenblad van Troy is leverbaar in de twee kleuren: 'Grey' met een grafisch patroon in blauw-wit of 'Blush' waarop het motief in blauw-rood is aangebracht. 


Leolux Designers

De ontwerper werkt niet in een vacuüm. Hij staat midden in de wereld, kijkt om zich heen, reist en ontdekt. De ontwerper is gevoelig voor trends en voor de manier waarop we leven en wonen. Zo laat hij zich inspireren en hij vertaalt al die impulsen naar nieuwe ideeën.

De designer en de productontwikkelaars van Leolux gaan samen aan de slag om van de eerste schets een product te maken dat voldoet aan de criteria die Leolux aan een meubel stelt.

Maar het basisidee van de ontwerper mag daarbij niet worden aangetast. De materiaalkeuze, de afmetingen, het comfort, de siersteken; alle keuzes die in dit stadium gemaakt worden, zijn cruciaal voor de kwaliteit van een product.

De kennis en kunde die Leolux in meer dan acht decennia heeft opgebouwd, geven Leolux een beslissende voorsprong. Niet altijd zichtbaar aan de buitenkant, maar overduidelijk voelbaar als u gaat zitten.

 
Patrick Belli designer Leolux

Patrick Belli. Belli studeerde eerst Product Design aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht (2004) om vervolgens in 2008 af te studeren aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (Industrial Design). ‘Ik zie mezelf als een ontwerper die op zoek is naar prikkelende vormgeving, gecombineerd met kwaliteit en functionaliteit. In dat opzicht ben ik wel een perfectionist. Ik wil dat beeld dat mij aan het begin van het hele ontwerptraject boeide niet uit het oog verliezen, maar aan het einde van de rit tot uiting brengen in een product waar ik als ontwerper trots op kan zijn. Mijn inspiratie hiervoor haal ik uit het alledaagse leven.' ‘Een goed ontwerp geeft je kippenvel, maar het moet ook doen waar het voor ontworpen is. Een stoel moet je comfort bieden, een kast de juiste opbergruimte, een lamp het licht waar je behoefte aan hebt. Daarnaast moet een product je vooral blij maken. Nu, maar ook nog over 20 of 30 jaar. Dan is een ontwerp in mijn ogen geslaagd.'

Axel Enthoven designer Leolux

Axel Enthoven. Functionaliteit en duurzaamheid staan voorop in elk van zijn ontwerpen. Axel Enthoven (1947) is sinds 1975 bij Leolux betrokken. Onder zijn beroemdste designs mogen de Bora-serie en Patachou worden gerekend. De recente “Signatures” modellen (o.a. Ascana) brengen 80 jaar design-ervaring samen. Hij creëerde deze reeks in nauwe samenwerking met Jeroen Sanders, oud directeur van Leolux.

Beck Design designer Leolux

Beck Design. Dit designerduo uit het Duitse Markdorf is het liefst in de weer in hun biotoop: de werkplaats. Daar schaven Norbert en Silja Beck net zo lang aan hun ideeën totdat zij hun klanten schaalmodellen kunnen presenteren die tot in de kleinste details kloppen. En om niets aan het toeval over te laten vervaardigen zij de details van de bepalende onderdelen, zoals armleuningen of voetjes, op ware grootte. Om die details draait het namelijk in de ontwerpen van Beck Design: ‘De ogen van de consument hebben een karakteristiek detail nodig om de vorm te kunnen vasthouden. Dat is ons ‘Leitmotiv’ bij het ontwerpen van meubelen. In het begin van zijn carrière werkt Norbert Beck als leraar handvaardigheid. Zijn echtgenote Silja volgde succesvol opleidingen tot interieurstylist en stoffeerder, en studeerde bovendien architectuur. Die gecombineerde ervaring komt uitermate goed van pas in de werkwijze die zijn hanteren. In de werkplaats hebben Norbert en Silja Beck alle benodigdheden om modellen te bouwen waarmee ze de functies en proporties van een ontwerp prefect kunnen fijnslijpen. Maar ook de hechte samenwerking met de ontwikkelteams van de merken waarvoor ze werken, is doorslaggevend voor het resultaat. De samenwerking tussen Leolux en Beck Design begon in 2010, met de organisch gevormde Liliom-tafeltjes als fraai resultaat. En in 2017 volgde een nieuw hoogtepunt: Bellice, Leolux’ meest veelzijdig bankenprogramma ooit. 

Christian Werner designer Leolux

Christian Werner. Christian Werner (1959) volgde opleidingen tot industrieel ontwerper in Berlijn en Hamburg. Sinds 1992 werkt hij als zelfstandig designer. Werner ontwerpt meubelen, verlichting en accessoires voor verscheidene bekende firma’s. Christian Werner is een bijzonder veelzijdig designer. Kijk alleen al eens naar de uiteenlopende modellen die hij voor Leolux ontwierp. Stuk voor stuk elegante creaties die zich laten kenmerken door een hoogwaardig comfort. En naast meubels tekende Werner ook voor het design van complete interieurs, bijvoorbeeld voor reclamebureaus, appartementen, winkels en beurzen. En of het nu om een meubel of een project gaat, Werner waakt altijd voor de perfecte balans, in proporties, uitstraling en uitgekiende details.  

Cuno Frommherz designer Leolux

Cuno Frommherz. Deze Zwitser volgde een opleiding tot meubelmaker, maar is autodidact waar het gaat om meubeldesign. Frommherz werkt voor verscheidene internationale meubelproducenten. In zijn ontwerpen draait het om "eenvoud". De mens krijgt op een dag immers al genoeg informatie te verwerken. Verder moet naar zijn mening elk ontwerp een "uitvinding" in zich hebben, een technisch idee of een detail dat het ontwerp karakter verleent. 

Edward van Vliet designer Leolux

Edward van Vliet. Edward van Vliet (1965) studeerde in 1989 af aan de Academie voor Industriële Vormgeving (nu Design Academie Eindhoven). Sinds 1990 leidt hij Studio Edward van Vliet, een internationaal designbedrijf dat in opdracht van zowel particulieren als musea, hotels, resorts en kantoren werkt. Door de disciplines design, architectuur en lifestyle te combineren creëert hij complete werelden waarin elk aspect van het interieur evenveel aandacht krijgt. Van meubels tot verlichting en van vloer tot plafond; het gaat hem om de totale beleving, over storytelling. Edward van Vliet werkt voor bekende merken als Moooi, Bisazza, Rosenthal en Moroso.

Frans Schrofer designer Leolux

Frans Schrofer. In 1983 studeert Frans Schrofer af aan de Design Academy in Eindhoven om enkele jaren later zijn eigen ontwerpstudio op poten te zetten. Zijn meubelontwerpen zijn compact en bescheiden, maar ook doordacht en goed geconstrueerd, wat hem een wereldwijde klantenkring oplevert. ‘Designmeubelen met een twist’, dat kenmerkt de ontwerpen van Frans Schrofer. Als zoon van twee klassiek-geschoolde schilders zocht Schrofer zijn eigen weg in de wereld van technologie en design. Autotechniek, metaalwerk, mechanica en elektronica; op al deze terreinen deed hij ervaring op. Op de Design Academy in Eindhoven en in het vakgebied van verpakkingsdesign onderkent hij belang van lijnen, vormen, kleuren en texturen. Al die expertise zie je onmiskenbaar terug in Frans’ meubeldesigns, waar hij zich tegenwoordig veelal op toelegt. De meest herkenbare ontwerpen van Frans Schrofer voor Leolux zijn Caruzzo, Cantate en Callas. Het verwantschap in vorm tussen deze drie ontwerpen is overduidelijk. De samenwerking met de vakmensen van Leolux komt in alle drie ook fraai naar voren.

Gerard Vollenbrock designer Leolux

Gerard Vollenbrock. Griekenland is voor designer Gerard Vollenbrock (1949) een belangrijke inspiratiebron. In zijn studio op het eiland Serifos werkt hij zijn ideeën uit tot schetsen en werktekeningen. Zo ging dat ook met het succesmodel Scylla, vernoemd naar een nimf uit de Griekse sage waarin de dochter van Poseidon dramatisch als zeemonster eindigt. Zijn Nederlandse achtergrond is echter in zijn ontwerpen overduidelijk aanwezig. Zo brengt Vollenbrock twee werelden bijeen! ‘Het ontwerp voor Scylla laat duidelijk mijn interesse in De Stijl en Bauhaus zien: strakke lijnen, eenvoudige en duidelijke vorm en constructie, elegante maar ingetogen moderne materialen. Voor de samenstelling van Scylla, gebruikte ik de gouden dimensies omdat ze oud en tijdloos zijn. De Griekse architecten gebruikten ze drieduizend jaar geleden al: “Pan Metron Ariston”, alles heeft zijn juiste formaat.'

Gino Carollo designer Leolux

Gino Carollo. Industrieel ontwerper Gino Carollo (1965) zorgt voor Italiaanse inbreng in de Leolux collectie. Hij begint zijn activiteiten als internationaal designer in 1990, ontwerpt een groot aantal bekroonde meubelen en creëert voor de Italiaanse meubelbranche het Italië-paviljoen op de internationale meubelbeurs van Keulen. Aan het eind van het millennium opent hij “Studio 28”, zijn eigen kantoor dat naast meubeldesign ook aandacht heeft voor het ontwerpen van expositieruimtes en showrooms.

Hugo de Ruiter designer Leolux

Hugo de Ruiter. In 1980 start Hugo de Ruiter (1959) als productontwikkelaar bij Leolux. Hij wordt hoofd van de afdeling Productontwikkeling en huisdesigner van Leolux. Zijn kennis van het ambacht combineert hij succesvol met zijn designkennis. Daaruit ontstaan meubelen waarbij het centrale thema “beweging” is. In 2001 verlaat hij Leolux en begint De Ruiter een “tweede leven” als zelfstandig designer; hij wil zijn signatuur verder verdiepen en zijn creativiteit een nieuwe impuls geven. Hugo de Ruiter werkt nog regelmatig voor Leolux. Als bewijs dat de verdieping plaats vindt, mogen modellen als Elixir en Aurelio gezien worden.

Jan Armgardt designer Leolux

Jan Armgardt. Hij vindt het immoreel om een meubel na enkele jaren weg te gooien omdat het versleten is of ouderwets. Armgardt (1947) streeft daarom naar duurzaamheid en experimenteert met materialen. Papier is naar zijn mening het materiaal van de toekomst. Jan Armgardt ontwerpt voor Leolux sinds 1974. Veel van zijn creaties blijken tijdloos: Tango, Volare en Papageno bijvoorbeeld. Ecologie is misschien wel het belangrijkste thema van designer Jan Armgardt. Het is belangrijk dat meubelen lang kunnen meegaan. Designers hebben de plicht meubelen te ontwerpen van goede kwaliteit, in materiaal, maar ook in vormgeving. Sterker nog: Jan Armgardt vindt het immoreel een meubel te ontwerpen dat na een paar jaar moet worden weggegooid, ofwel omdat het versleten is, dan wel omdat het ouderwets is.

Stephan Heiliger designer Leolux

Stephan Heiliger. In 1996 presenteerde Leolux haar eerste elektronisch verstelbare meubel, naar een ontwerp van Stefan Heiliger (1941, Berlijn). Danaïde was een ligeiland waarvan een deel onder de zitting kon worden gevouwen om een "normale" bank te vormen. Dit idee werd door Leolux later in verschillende andere meubelen verder uitgewerkt. Uit zijn bijzondere vormentaal ontstaan kleine puzzels, in elkaar grijpende rondingen die zijn opgebouwd uit slechts enkele lijnen. Deze methode zien we terug in de schommelfauteuil Canguro uit 2004. De ontwerpen van Stefan Heiliger worden sterk beïnvloed door het sculpturale werk van zijn vader Bernhard Heiliger, een van de belangrijkste Duitse beeldhouwers van het naoorlogse tijdperk. Zijn nieuwste ontwerpen Arabella en Parabolica zijn daar een mooi voorbeeld van; modern en optisch interessant.

 

Leolux Creator

Bekijk het Leolux meubel van uw keuze nu ook online in de Leolux Creator. In deze online-tool van Leolux kunt u uw keuze maken uit alle mogelijke kleuren en materialen die beschikbaar zijn voor uw Leolux meubel. Natuurlijk kunt u hier perfect inspiratie uit opdoen om daarna de showroom van Lineo bezoeken om alle stoffen en ledersoorten zelf te kunnen voelen en van dichtbij te bekijken. Bij alle bovenstaande modellen die in onze showroom aanwezig zijn staat een link vermeld naar de online Leolux Creator; of kijk hier voor alle modellen in de Leolux Creator.


Leolux meubelen zijn met zorg vervaardigd door het familiebedrijf Leolux. Met oog voor detail hebben Leolux (hoek)banken, fauteuils, eetkamerstoelen en -tafels, salontafels en accessoires een eigen identiteit en combineren eigentijdse vormgeving met een gevoel van geborgenheid. Leolux Partner Lineo is Leolux Selectstore; dit houdt in dat u bij Leolux regiodealer Lineo beland bent bij een specialist in een herkenbare Leolux Studio met een ruimere collectie en actuele kennis van zaken.

In onze showroom dichtbij Eindhoven kunt u kennismaken met onze collectie Leolux meubelen. U bent van harte welkom in de geheel nieuwe Leolux Studio.